БУХТИ

  Бухтите определено са от любимите класически закуски. Пухкави и вкусни. Достатъчно  ви е по малко от половин час, за да изпълните рецептата от край до край и да получите закуска, която ще зарадвате всички у дома.

Необходими продукти:

2 ЯЙЦА,250 ГР КИСЕЛО МЛЯКО,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА СОДА БИКАРБОНАТ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА СОЛ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,1 ВАНИЛИЯ,ОКОЛО 350 ГР БРАШНО,ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ.

Начин на приготвяне:

РАЗБЪРКВАМЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА,СЛЕД ТОВА ПРИБАВЯМЕ СОЛТА,КИСЕЛОТО МЛЯКО В КОЕТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕ РАЗБЪРКАЛИ СОДАТА БИКАРБОНАТ (БЪРКАМЕ ДОКАТО ЗАПОЧНЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО ДА КИПИ).НАКРАЯ ПРИБАВЯМЕ ВАНИЛИЯТА И ПОСТЕПЕННО БРАШНОТО .ТЕСТОТО ТРЯБВА ДА Е ПО ГЪСТО ОТ КЕКСОВОТО ТЕСТО.СЪС СУПЕНА ЛЪЖИЦА ГРЕБВАМЕ ОТ ТЕСТОТО И ПУСКАМЕ В ГОРЕЩО ОЛИО (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ВНИМАВАЙТЕ КОТЛОНА ТРЯБВА ДА НЕ Е НА НАЙ-СИЛНАТА СТЕПЕН,А НА СРЕДНА,ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА СЕ ИЗПЪРЖАТ ОТ ВЪН,А ОТ ВЪТРЕ ДА ОСТАНАТ СУРОВИ.ПЪРЖЕТЕ В ПОВЕЧЕ ОЛИО,ЗАЩОТО ТАКА НЯМА ДА ИМА НУЖДА ДА СЕ ОБРЪЩАТ.ПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ И ДОКАТО БУХНАТ,КАТО УВЕЛИЧАТ ОБЕМА СИ.ГОТОВИТЕ БУХТИЧКИ МОЖЕ ДА ПОРЪСИТЕ С ПУДРА ЗАХАР ИЛИ СЪС СЛАДКО,КОНФИТЮР ИЛИ КАКВОТО ОБИЧАТЕ. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


БУХТИ -Стъпка-1937
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


БУХТИ -Стъпка-1938

РАЗБЪРКВАМЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА

Стъпка 3


БУХТИ -Стъпка-1939
СЛАГАМЕ СОДАТА В КИСЕЛОТО МЛЯКО И БЪРКАМЕ,ДОКАТО МЛЯКОТО ЗАПОЧНЕ ДА КИПИ

Стъпка 4


БУХТИ -Стъпка-1940
СИПВАМЕ КЪМ ЯЙЧЕНАТА СМЕС

Стъпка 5


БУХТИ -Стъпка-1941

ПРИБАВЯМЕ БРАШНОТО

Стъпка 6


БУХТИ -Стъпка-1942
ВАНИЛИЯТА

Стъпка 7


БУХТИ -Стъпка-1943
ГЪСТОТАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ТЕСТОТО ПО ГЪСТО ОТ КЕКСОВОТО ТЕСТО

Стъпка 8


БУХТИ -Стъпка-1944
СЪС СУПЕНА ЛЪЖИЦА СИПВАМЕ В ГОРЕЩОТО ОЛИО ДА СЕ ПЪРЖАТ БУХТИЧКИТЕ

Стъпка 9


БУХТИ -Стъпка-1945
СЛОЖЕТЕ НА ДОМАКИНСКА ХАРТИЯ БУХТИЧКИТЕ СЛЕД КАТО ГИ ИЗВАДИТЕ ЗА ДА ПОПИЕ ИЗЛИШНАТА МАЗНИНА