ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ

 Ако ще имате гости за по бира или винце и се чудите какво да приготвите, шунковите рула са чудесната идея! Те са перфектното мезе за бира или пък  чудесна компания на чаша вино. Всичко казано за шунковите рулца важи в пълна сила.

Необходими продукти:

1/2 СТРЪК ПРАЗ, ОКОЛО 300-400 ГР ШУНКА, 300 ГР КАЙМА, 1 БУРКАН (ОТ 300 ГР ) СТЕРИЛИЗИРАНИ ГЪБИ, ОКОЛО 150-200 ГР КАШКАВАЛ, СОЛ НА ВКУС, ЧУБРИЦА ПОЖЕЛАНИЕ.

Начин на приготвяне:

НАРЯЗВАТЕ ПРАЗА НА СИТНО , ПРИБАВЯТЕ НАРЯЗАНИТЕ ГЪБИ И ГИ ЗАПЪРЖВАТЕ В ПОДХОДЯЩ ТИГАН С 3-4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО. СЛЕД ТОВА ДОБАВЕТЕ КАЙМАТА, КАТО БЪРКАТЕ НЕПРЕКЪСНАТО. ГОТОВАТА СМЕС ПОДПРАВЯТЕ С МАЛКО СОЛ И ЧУБРИЦА. НАРЕЖЕТЕ КАШКАВАЛА И ШУНКАТА НА ТЪНКО. ВЗЕМЕТЕ ПО ЕДНО ПАРЧЕ ОТ ШУНКАТА И КАШКАВАЛА И ГИ ПОСТАВЕТЕ ЕДНО ВЪРХУ ДРУГО. В ЕДИНИЯ КРАЙ СЛОЖЕТЕ ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА ОТ СМЕСТА ( КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ЗАВИЙТЕ НА РУЛО. ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЗАВИЙТЕ ВСИЧКИ РУЛЦА. ЗАПЕЧЕТЕ В УМЕРЕНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ЗА 15-20 МИНУТИ. ПРЕДИ ДА ДОПЕЧЕТЕ ЯСТИЕТО ПОРЪСЕТЕ С КАШКАВАЛ И ЗАПЕЧЕТЕ ДО ЛЕКО ЗЛАТИСТА КОРИЧКА НА КАШКАВАЛА. РУЛЦАТА СТАВАТ АРОМАТНИ И МНОГО ВКУСНИ. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3365
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3366
ЗАПЪРЖЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ПРАЗ И ГЪБИТЕ В ОЛИОТО

Стъпка 3


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3367
ПРИБАВЕТЕ КАЙМАТА, КАТО БЪРКАТЕ НЕПРЕКЪСНАТО И ЗАДУШАВАЙТЕ ЗА 10 МИНУТИ ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ, ПОРЪСЕТЕ С МАЛКО СОЛ НА ВКУС И ЧУБРИЦА

Стъпка 4


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3368
НАРЕЖЕТЕ НА ТЪНКИ ПАРЧЕТА КАШКАВАЛА И ШУНКАТА. ВЗЕМЕТЕ ПО ЕДНО ПАРЧЕ, СЛОЖЕТЕ ГИ ЕДНО ВЪРХУ ДРУГО

Стъпка 5


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3369
В ЕДИНИЯ КРАЙ СЛОЖЕТЕ ПО ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА ОТ СМЕСТА

Стъпка 6


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3370
ЗАВИЙТЕ НА РУЛО

Стъпка 7


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3371
НАРЕДЕТЕ ГИ В ПОДХОДЯЩА ТАВИЧКА, НАМАЗАНА С МАЛКО ОЛИО И ПЕЧЕТЕ ЗА 15-20 МИНУТИ НА 180 ГРАДУСА ВЪВ ФУРНАТА

Стъпка 8


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-3372
НЯКОЛКО МИНУТИ ПРЕДИ ДА СТАНЕ ЯСТИЕТО ГО ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ И ГО ВЪРНЕТЕ ОТНОВО ВЪВ ФУРНАТА ДА СЕ ЗАПЕЧЕ ДО ЗЛАТИСТА КОРИЧКА НА КАШКАВАЛА

Стъпка 9


ШУНКОВИ РУЛА С КАЙМА И ГЪБИ -Стъпка-6581

ГОТОВИ ЗА ХАПВАНЕ