Салата 8 март

Не случайно е казано, че човек се храни и с очите си, затова е важно храната освен вкусна да бъде и красиво поднесена. За съжаление обаче можем все по-малко време и внимание да отделяме за аранжиране и украсяване на храната. Затова е важно да знаете различни малки хитрости, които ще ви помогнат да направите дори с няколко обикновени продукти красиви и интересни неща, като тази салата например.

Необходими продукти:

1-2 печени червени чушки
3-4 сварени яйца
около 150 гр сирене
3-4 пера от зелен лук

Начин на приготвяне:

Настържете на едро ренде сиренето. Нарежете на тънки по дължина печените чушки. Разрежете на половина всяко яйце и внимателно отстранете жълтъците. Започваме с подредбата на салата. В подходяща чиния сложете в едната половина два различни по големина рингове (намажете ги отвътрещната страна с малко мазнина, като по този начин след това ще ги отстраните по лесно без да деформирате образувалата се цифра) , а ако нямате такива може да използвате лъжица за сладолед с която ще оформите идеално цифрата осем. С помощта на лъжица напълнете ринговете със сирене плътно. След това започнете да овивате лентичките от чушки около осмицата. Подредете белтъците във вид на цвете с отрязаната част надолу и добавете като стебло зелените пера от лука. Намачкайте жълтъците и част от тях поставете по средата на цветето. Овкусете готовата салата след сервиране по ваш вкус. Пробвайте и споделете. Да ви е сладко!

Стъпка 1


Салата 8 март-Стъпка-6441

Необходими продукти

Стъпка 2


Салата 8 март-Стъпка-6442

Настържете на едро ренде сиренето

Стъпка 3


Салата 8 март-Стъпка-6443

Нарежете на тънки по дължина печените чушки

Стъпка 4


Салата 8 март-Стъпка-6444

Разрежете на половина всяко яйце и внимателно отстранете жълтъците.

Стъпка 5


Салата 8 март-Стъпка-6447

Започваме с подредбата на салата. В подходяща чиния сложете в едната половина два различни по големина рингове (намажете ги отвътрещната страна с малко мазнина, като по този начин след това ще ги отстраните по лесно без да деформирате образувалата се цифра) , а ако нямате такива може да използвате лъжица за сладолед с която ще оформите идеално цифрата осем.

Стъпка 6


Салата 8 март-Стъпка-6449

С помощта на лъжица   напълнете със сиренето и леко притискайте, за да стане плътно 

Стъпка 7


Салата 8 март-Стъпка-6450

Внимателно отстранете ринговете

Стъпка 8


Салата 8 март-Стъпка-6451

След това започнете да овивате лентичките от чушки около осмицата.

Стъпка 9


Салата 8 март-Стъпка-6452

Подредете белтъците във вид на цвете с отрязаната част надолу и добавете като стебло зелените пера от лука.

Стъпка 10


Салата 8 март-Стъпка-6453

Намачкайте жълтъците и част от тях поставете по средата на цветето.