ПИПЕРЕНА МАНДЖА

Понякога следвайки най-лесните, най-бързите и най-елементарни рецепти получаваме най-вкусните ястия. Точно такава рецепта е рецептата за пиперената манджа.

Необходими продукти:

2-3 ГЛАВИ ЛУК,7-8 ЗЕЛЕНИ И ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ,ОКОЛО 1 КГ ДОМАТИ,2-3 МОРКОВА СИТНО НАРЯЗАНИ,3-4 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,ПО ЕДНО ЯЙЦЕ НА ВСЯКА ПОРЦИЯ,ОКОЛО 150-200 ГР СИРЕНЕ,ЩИПКА ЗАХАР,СОЛ НА ВКУС,ЧУБРИЦА,ОКОЛО 50 МЛ ОЛИО.

Начин на приготвяне:

ЗАПЪРЖВАМЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЛУК,МОРКОВИТЕ И НАРЯЗАНИТЕ НА МАЛКИ ПАРЧЕНЦА ЧУШКИ.ПОСОЛЕТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ,ДОКАТО СЕ ЗАПЪРЖВАТ НА ВКУС (ТАКА ЩЕ ОМЕКНАТ ПО БЪРЗО).ПРИГОТВЯМЕ ДОМАТИТЕ,КАТО ГИ ОБЕЛИМ И НАРЕЖЕМ НА КУБЧЕТА.СЛЕД КАТО ОМЕКНАТ НАПЪЛНО ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ,ПРИБАВЯМЕ ДОМАТИТЕ,ЧУБРИЦАТА,ЩИПКА ЗАХАР И НАРЯЗАНИЯ НА ФИЛИЙКИ ЧЕСЪН.ОСТАВЯМЕ СМЕСТА ДА ПОВРИ,ДОКАТО ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СЕ СВАРЯТ И ВОДАТА ОТ ДОМАТИТЕ СЕ ИЗПАРИ,КАТО РАЗБЪРКВАМЕ ПРЕВАНТИВНО.ВНИМАТЕЛНО ЧУКВАМЕ ПО ЕДНО ЯЙЦЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") НА ПОРЦИЯ В ЯСТИЕТО И ОСТАВЯМЕ,ДОКАТО ТО СЕ ЗАБУЛИ,СЛЕД КОЕТО МОЖЕ ДА ОБЪРНЕТЕ ЯЙЦАТА,АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ,ЧЕ СА НАПЪЛНО ГОТОВИ И ДА ГИ ИЗЧАКАТЕ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ,СЛЕД КОЕТО ИЗКЛЮЧВАТЕ И МАХАТЕ ОТ КОТЛОНА.СЕРВИРАТЕ ОТ ЯСТИЕТО,КАТО ВЪВ ВСЯКА ПОРЦИЯ СЛАГАМЕ ОТГОРЕ ПО ЕДНО ЯЙЦЕ.ПОСТАВЯМЕ ПО ПАРЧЕНЦЕ,ДВЕ СИРЕНЦЕ . ГОЛЯМА ВКУСНОТИЙКА. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


ПИПЕРЕНА МАНДЖА -Стъпка-2396
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


ПИПЕРЕНА МАНДЖА -Стъпка-2397
ЗАПЪРЖВАМЕ СИТНО НАРЯЗАНИТЕ ЧУШКИ,ЛУК И МОРКОВИ

Стъпка 3


ПИПЕРЕНА МАНДЖА -Стъпка-2398
СЛЕД КАТО НАПЪЛНО ОМЕКНАТ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ,ПРИБАВЯМЕ И ОБЕЛЕНИТЕ НАРЯЗАНИ НА КУБЧЕТА ДОМАТИ

Стъпка 4


ПИПЕРЕНА МАНДЖА -Стъпка-2399
ФИЛИЙКИТЕ ЧЕСЪН

Стъпка 5


ПИПЕРЕНА МАНДЖА -Стъпка-2400
ЧУБРИЦА

Стъпка 6


ПИПЕРЕНА МАНДЖА -Стъпка-2401
СПОРЕД ПОРЦИИТЕ ЧУКВАМЕ ПО ЕДНО ЯЙЦЕ И ИЗЧАКВАМЕ ДА СЕ ЗАБУЛИ,АКО ИСКАТЕ ЗА ПО СИГУРНО ВНИМАТЕЛНО ОБЪРНЕТЕ ЯЙЦЕТО И ИЗЧАКАЙТЕ ОЩЕ НЯКОЛКО МИНУТИ ПРЕДИ ДА МАХНЕТЕ ЯСТИЕТО ОТ КОТЛОНА