Пиле фрикасе

Никой не е безразличен към пиле фрикасе! Готвя го обикновено когато ми остане бялото месо от гърдите на сварено пиле. То е малко по-сухо и безвкусно, а по този начин се получава нещо много вкусно!

Необходими продукти:

ОКОЛО ПОЛОВИН ПИЛЕ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ БЯЛО МЕСО И БУТЧЕТА ),1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА УНИВЕРСАЛНА ПОДПРАВКА ( МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИТЕ С НЯКОЛКО РЕЗЕНА МОРКОВ, ЛУК И МАГДАНОЗ) ,100 ГР МАСЛО,2 ЯЙЦА,5-6 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ КИСЕЛО МЛЯКО,БРАШНО,СОЛ НА ВКУС.

Начин на приготвяне:

СВАРЯВАТЕ МЕСОТО С 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА УНИВЕРСАЛНА ПОДПРАВКА.ПРЕЦЕЖДАТЕ БУЛЬОНА И ОТСТРАНЯВАТЕ МЕСОТО.ОБЕЗКОСТЯВА ТЕ ГО И ГО НАКЪСВАТЕ НА СРЕДНО ГОЛЕМИ ПАРЧЕТА .СЛЕД ТОВА В ТЕНДЖЕРА РАЗТОПЯВАТЕ МАСЛОТО ,ЗАПЪРЖВАТЕ БРАШНОТО СПОРЕД БУЛЬОНА-НА ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО СЕ СЛАГА 1 ЧАЕНА ЧАША (250 МЛ ) БУЛЬОН,АКО ИСКАТЕ ПО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО МОЖЕ ДА РАЗРЕДИТЕ С ВОДА,ПОСОЛЯВАТЕ НА ВКУС.СЛЕД КАТО СЕ СГЪСТИ СЕ ЗАСТРОЙВА С ДВЕ ЯЙЦА РАЗБЪРКАНИ ХУБАВО В ПЕТ-ШЕСТ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ КИСЕЛО МЛЯКО.ЗАСТРОЙКАТА СЕ ЗАТОПЛЯ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") ВНИМАТЕЛНО НА КОТЛОНА,КОЛКОТО ДА КЛОКНЕ (ДА СТАНЕ КАТО КАЛЕНАТА ЗАСТРОЙКА).СЛЕД ТОВА СЛАГАТЕ ПО МАЛКО ВЪВ ФРИКАСЕТО С НЕПРЕКЪСНАТО БЪРКАНЕ.ПРИБАВЯТЕ ПИЛЕШКОТО МЕСО И ОСТАВЯТЕ ЗА 2-3 МИНУТИ ДА ПОВРИ ФРИКАСЕТО С ТЯХ .МАХАТЕ ОТ КОТЛОНА И ЯСТИЕТО Е ГОТОВО.ТАЗИ РЕЦЕПТА Е ОТ МОЯТА МАЙКА ,КОЯТО МНОГО ЧЕСТО НИ ГО ПРИГОТВЯШЕ ,А СЕГА АЗ, ПРИГОТВЯМ НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО.СТАВА МНОГО ВКУСНО И ЛЕСНО. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


Пиле фрикасе-Стъпка-7125

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


Пиле фрикасе-Стъпка-7126

СВАРЯВАТЕ МЕСОТО С 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА УНИВЕРСАЛНА ПОДПРАВКА ИЛИ ЗАМЕСТЕТЕ  С НЯКОЛКО РЕЗЕНА МОРКОВ, ЛУК И МАГДАНОЗ

Стъпка 3


Пиле фрикасе-Стъпка-7127

ПРЕЦЕЖДАТЕ БУЛЬОНА

Стъпка 4


Пиле фрикасе-Стъпка-7128

И ОТСТРАНЯВАТЕ МЕСОТО.ОБЕЗКОСТЯВА ТЕ ГО И ГО НАКЪСВАТЕ НА СРЕДНО ГОЛЕМИ ПАРЧЕТА

Стъпка 5


Пиле фрикасе-Стъпка-7129

СЛЕД ТОВА В ТЕНДЖЕРА РАЗТОПЯВАТЕ МАСЛОТО ,ЗАПЪРЖВАТЕ БРАШНОТО 

Стъпка 6


Пиле фрикасе-Стъпка-7130

СПОРЕД БУЛЬОНА-НА ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО СЕ СЛАГА 1 ЧАЕНА ЧАША (250 МЛ ) БУЛЬОН,АКО ИСКАТЕ ПО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО МОЖЕ ДА РАЗРЕДИТЕ С ВОДА,ПОСОЛЯВАТЕ НА ВКУС

Стъпка 7


Пиле фрикасе-Стъпка-7131

СЛЕД КАТО СЕ СГЪСТИ СЕ ЗАСТРОЙВА С ДВЕ ЯЙЦА РАЗБЪРКАНИ ХУБАВО В ПЕТ-ШЕСТ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ КИСЕЛО МЛЯКО.ЗАСТРОЙКАТА СЕ ЗАТОПЛЯ ВНИМАТЕЛНО НА КОТЛОНА,КОЛКОТО ДА КЛОКНЕ (ДА СТАНЕ КАТО КАЛЕНАТА ЗАСТРОЙКА).

Стъпка 8


Пиле фрикасе-Стъпка-7132

СЛЕД ТОВА СЛАГАТЕ ПО МАЛКО ВЪВ ФРИКАСЕТО С НЕПРЕКЪСНАТО БЪРКАНЕ.

Стъпка 9


Пиле фрикасе-Стъпка-7133

АКО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ГЛАДКО. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПАСАТОР, ЗА ДА ПРЕМАХНЕТЕ ТОПЧЕНЦАТА, КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ ПОНЯКОГА ОТ БРАШНОТО.

Стъпка 10


Пиле фрикасе-Стъпка-7134

ПРИБАВЯТЕ ПИЛЕШКОТО МЕСО И ОСТАВЯТЕ ЗА 2-3 МИНУТИ ДА ПОВРИ ФРИКАСЕТО С ТЯХ .МАХАТЕ ОТ КОТЛОНА И ЯСТИЕТО Е ГОТОВО.