КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН

СТАНЕ ЛИ ДУМА ЗА КЮФТЕТА ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ! КЮФТЕТА СА ЕДНИ ОТ НАЙ- ОБИЧАНИТЕ В БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ. РЕЦЕПТАТА КОЯТО ВИ ПРЕДЛАГАМ Е МНОГО ЛЕСНА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ПРОСТО СЕ ИЗПИЧА ВЪВ ФУРНАТА И НЯМА ДА СЕ НАЛАГА ДА ПРИГОТВЯТЕ НИЩО ДОПЪЛНИТЕЛНО КЪМ КЮФТЕНЦАТА ЗА ГАРНИТУРА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СТЕ ГО НАПРАВИЛИ С ТАКА ПРИГОТВЕНИТЕ МЕЖДУ ТЯХ КАРТОФКИ АКОРДЕОН. ЯСТИЕТО ВЪРВИ С ВИНЦЕ И ДОБРА КОМПАНИЯ. 

Необходими продукти:

600-700 ГР КАЙМА, 1 СТРЪК ПРАЗ, 6-7 СРЕДНО ГОЛЕМИ СВАРЕНИ КАРТОФА, 3-4 ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, 60-70 ГР МАСЛО, ОКОЛО 150 ГР КАШКАВАЛ.

Начин на приготвяне:

ОМЕСЕТЕ КАЙМАТА ПО ВАШ ВКУС И ОСТАВЕТЕ ЗА ОКОЛО ЧАС ДА ПОЕМЕ ПОДПРАВКИТЕ. ОФОРМЕТЕ КРЪГЛИ КЮФТЕТА ОТ ГОТОВАТА КАЙМА И ГИ ПОДРЕДЕТЕ В ПОДХОДЯЩА ТАВА НА КОЯТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СТЕ НАМАЗАЛИ ДЪНОТО С МАЗНИНА. НАПРАВЕТЕ ВЪВ ВСЕКИ КАРТОФ ПО НЯКОЛКО РАЗРЕЗА, НО НЕ ДО КРАЙ. НАРЕЖЕТЕ ПРАЗА НА ШАЙБИ И ЧУШКИТЕ НА ЛЕНТИ. ЗАПЪЛНЕТЕ ПРОРЕЗИТЕ НА КАРТОФИТЕ КАТО РЕДУВАТЕ ЧУШКА, ПРАЗ,ЧУШКА И ГИ ПОДРЕДЕТЕ В ТАВАТА МЕЖДУ КЮФТЕТАТА. ВЪРХУ ВСЕКИ КАРТОФ СЛОЖЕТЕ ПО НЯКОЛКО МАЛКИ ПАРЧЕНЦА МАСЛО СЛЕД ТОВА НА УМЕРЕНА ФУРНА ЗАПЕЧЕТЕ ЯСТИЕТО ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ. ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ГИ ИЗВАДИТЕ ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ И ВЪРНЕТЕ ОТНОВО ВЪВ ФУРНАТА ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ ДОКАТО КАШКАВАЛА СЕ РАЗТОПИ ОТГОРЕ. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6121
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6122
ОМЕСЕТЕ КАЙМАТА ПО ВАШ ВКУС И ОСТАВЕТЕ ЗА ОКОЛО ЧАС ДА ПОЕМЕ ПОДПРАВКИТЕ.

Стъпка 3


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6123
ОФОРМЕТЕ КРЪГЛИ КЮФТЕТА ОТ ГОТОВАТА КАЙМА И ГИ ПОДРЕДЕТЕ В ПОДХОДЯЩА ТАВА НА КОЯТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СТЕ НАМАЗАЛИ ДЪНОТО С МАЗНИНА.

Стъпка 4


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6124
НАПРАВЕТЕ ВЪВ ВСЕКИ КАРТОФ ПО НЯКОЛКО РАЗРЕЗА, НО НЕ ДО КРАЙ.

Стъпка 5


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6125
НАРЕЖЕТЕ ПРАЗА НА ШАЙБИ И ЧУШКИТЕ НА ЛЕНТИ.

Стъпка 6


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6126
ЗАПЪЛНЕТЕ ПРОРЕЗИТЕ НА КАРТОФИТЕ КАТО РЕДУВАТЕ ЧУШКА, ПРАЗ,ЧУШКА И ГИ ПОДРЕДЕТЕ В ТАВАТА МЕЖДУ КЮФТЕТАТА

Стъпка 7


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6127
ВЪРХУ ВСЕКИ КАРТОФ СЛОЖЕТЕ ПО НЯКОЛКО МАЛКИ ПАРЧЕНЦА МАСЛО СЛЕД ТОВА НА УМЕРЕНА ФУРНА ЗАПЕЧЕТЕ ЯСТИЕТО ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ.

Стъпка 8


КЮФТЕТА С КАРТОФИ АКОРДЕОН -Стъпка-6128
ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ГИ ИЗВАДИТЕ ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ И ВЪРНЕТЕ ОТНОВО ВЪВ ФУРНАТА ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ ДОКАТО КАШКАВАЛА СЕ РАЗТОПИ ОТГОРЕ.