Целувки

ВАЖНО! За да получите перфектен белтъчен сняг в белтъците не трябва да има остатъци от жълтък, а купата и миксера трябва да са идеално сухи и още една тайна в сигурния начин за пухкавия крем за целувки се разбива на ниската степен на миксера.
Рецептата за целувки наистина е позабравена, вече почти никой не приготвя целувки в домашни условия. Но пък рецептата за целувки е толкова лесна, че наистина трябва да излезе от пожълтелите страници на тетрадката с рецепти на баба. Ако и вие имате останали сладки спомени от вкусните целувки, както и няколко белтъка, то не пропускайте да изпробвате рецептата за домашни целувки.
 

Необходими продукти:

2 белтъка от яйца с размер XL
120 гр финна кристална захар
1 ванилия на д-р Йоткер
1-2 щипки червена боя на прах за цвят

Начин на приготвяне:

В суха дълбока купа сложете 2-та белтъка от яйцата. Разбийте с ниска скорост на миксера белтъците и добавете боята за сладки, а след това ванилията. Последно добавете захарта постепенно на няколко пъти без да спирате с разбиването. Продължете разбиването до пълно разтваряне на захарта, докато получения пухкав крем се задържа по бъркалките на миксера. След като сте готови с тази част постелете на дъното на тава хартията за печене. След това напълнете шприц със сместа за целувките. Ако пък нямате такъв, просто напълнете един найлонов плик, завършете го хубаво и отрежете мъничко от края на плика, за да може сместа да изтича от там. След това изстискайте малки топчета върху тавата, като е добре да има разстояние между тях. След това сложете тавата в предварително загрята фурна на 100* и изчакайте 2- ва часа да се изпекат(сушене) сладките целувки. След като мине това време ги извади от фурната и ги оставете преди да се подсладите да изстинат. Пробвайте и споделете. Да ви е сладко!

Стъпка 1


Целувки-Стъпка-7946

Необходими продукти

Стъпка 2


Целувки-Стъпка-7947

В суха дълбока купа сложете 2-та белтъка от яйцата. Разбийте с ниска скорост на миксера белтъците и добавете боята за сладки

Стъпка 3


Целувки-Стъпка-7948

а след това ванилията.

Стъпка 4


Целувки-Стъпка-7949

Последно добавете захарта постепенно на няколко пъти без да спирате с разбиването. Продължете разбиването до пълно разтваряне на захарта

Стъпка 5


Целувки-Стъпка-7950

докато получения пухкав крем се задържа по бъркалките на миксера.

Стъпка 6


Целувки-Стъпка-7951

След като сте готови с тази част постелете на дъното на тава хартията за печене. След това напълнете шприц със сместа за целувките. Ако пък нямате такъв, просто напълнете един найлонов плик, завършете го хубаво и отрежете мъничко от края на плика, за да може сместа да изтича от там.

Стъпка 7


Целувки-Стъпка-7952

След това изстискайте малки топчета върху тавата, като е добре да има разстояние между тях.

Стъпка 8


Целувки-Стъпка-7953

След това сложете тавата в предварително загрята фурна на 100* и изчакайте 2- ва часа да се изпекат сладките целувки.

Стъпка 9


Целувки-Стъпка-7954

След като мине това време ги извади от фурната и ги оставете преди да се подсладите да изстинат.

Стъпка 10


Целувки-Стъпка-7955

Ммм вкусно